Esteiden käyttö- ja säilytysohjeita

Jotta esteesi kestäisivät pitkään, olemme koonneet tähän joitain keskeisiä asioita joita kannattaa ottaa huomioon esteiden käytössä ja säilytyksessä.

Esteet kestävät normaalin vesisateen, mutta mikäli kentälle muodostuu vesilammikoita, ei esteitä kannata seisottaa niissä. Ideaalia olisi säilyttää esteet katoksessa tms, silloin kun ne eivät ole käytössä. Vaikka esteemme on valmistettu sään kestävistä materiaaleista, pitkään vedelle altistuessaan niiden käyttöikä lyhenee merkittävästi.

Talvikaudella estekalusto kannattaa siirtää maneesiin suojaan, tai muuten suojata lumelta esim. katokseen, tai pressun alle. Tulee myös huolehtia, että keväällä kun lumet alkavat sulaa, esteet eivät seiso sulamisvesissä. Tämä on erittäin tärkeä seikka muistaa, koska jättämällä esteet talveksi lumen armoille, ne saa nopeasti huonoon kuntoon. Vesi ja lumi ovat puun ja metallin pahimmat viholliset.

Puomit olisi paras säilyttää irti maasta. Maasta nousee aina hieman kosteutta, joten paras sijoituspaikka puomeille on puomiteline, tai vähintään nostaa puomit pystyasentoon, esim seinää/aitaa vasten. Näin ne eivät ole koko ajan alttiina maan kosteudelle. Tämä pätee myös maneesissa pidettäviin puomeihin. Maapuomeiksi voit kauttamme hankkia esim II-laadun puomeja, niin parhaita puomeja ei tarvitse pitää maassa.

Esteet on tarkoitettu käytettäviksi, ja onkin väistämätöntä että ajan kuluessa niistä voikin irrota maalia kolhujen seurauksena. Pidentääksesi esteiden käyttöikää, kannattaa tuollaiset kohdat huoltomaalata vuosittain, jotta vesi ei pääse tekemään niihin tuhojaan. Maali antaa puulle vedenpitävyyden.

Käytä vain estekäyttöön tarkoitettuja ehjiä ja turvallisia esteitä. Mikäli huomaat että esim. kannake on rikkoutunut/rikkoutumassa, tai puomi alkaa olemaan kovin kulunut, kannattaa rikkoutuneet välineet korvata uusilla. Pahimmillaan vaurioitunut estekalusto voi aiheuttaa vaaratilanteita sekä hevoselle että ratsastajalle.

Mikäli huomaat meiltä ostamissasi esteissä käytöstä johtumatonta vikaa, kohtuullisen ajan kuluttua siitä kun olet ne saanut, olethan ystävällisesti yhteydessä meihin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti paremmiksi ja kestävimmiksi, joten haluamme ehdottomasti tietää, mikäli havaitset esteissä joitain valmistuksellisia virheitä. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä tässäkään asiassa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan toiminnan takaamiseksiLue lisää